Hesteklinikken på Forus travbane
Hesteklinikken på Forus travbane

PRP (Platelet Rich Plasma)

Platelet-Rich Plasma (PRP) behandling er en behandlingsmetode som bruker hestens egne blodplater for å fremme helbredelse av skadet vev.

PRP-behandling involverer å trekke blod fra hesten og sentrifugere det for å isolere en høy konsentrasjon av blodplater. Blodplatene inneholder vekstfaktorer og andre proteiner som kan stimulere helbredelse av skadet vev. Denne blodplaterike plasmaen blir deretter injisert i det skadede området.

PRP-behandling kan brukes til å behandle en rekke muskel- og skjelettlidelser hos hester, inkludert senebetennelse, leddbetennelser og muskelskader. Det kan også brukes som en del av rehabiliteringsprosessen etter en operasjon.

Behandlingen utføres av veterinær og kan gjøres flere ganger ved behov, avhengig av alvorlighetsgraden av lidelsen og responsen på behandlingen. Under behandlingen vil hesten bli beroliget for å hindre bevegelse og forhindre skade under behandlingen.

PRP-behandling er vanligvis en trygg behandlingsmetode med få bivirkninger, ettersom behandlingen bruker hestens eget blod.